top of page

BÖCKER

deadline.jpeg

Alivia Krans har lämnat livet som konsttjuv i den så kallade Projektgruppen bakom sig. Ändå är samtalet från hennes före detta arbetsgivare, den gåtfulla M, inte oväntat. Inte när Alivia samma dag fått reda på att hennes personliga skatt vid regnbågens slut – Fabergés kejserliga mosaikägg – kommer till Stockholm.

När hennes pappa Henry i samma veva diagnostiseras med cancer och plötsligt står inför ekonomiska svårigheter bestämmer sig Alivia för att tacka ja till erbjudandet. Snart slits Alivia mellan sjukhusbesök och intensiv planering inför den tidspressade kuppens Deadline. Dessutom skapas oreda bland hennes känslor när hon på nytt behöver arbeta tillsammans med sitt ex Adrian. Och vad är det för nyfikenhet som väckts till liv av kvinnan med de isblå ögonen?

Parallellt söker den nyexaminerade polisen Lina Wallson tillsammans med kriminalinspektör Stellan Andersson efter spår som kan leda dem till den eller de personer som under flera år stulit ovärderliga antikviteter. Men förblindar Linas ambition henne för vad hon har mitt framför sig?

"Deadline" är en spänningsroman där vardagens verklighet brottas om uppmärksamhet med spänning och begär. Om tiden spenderats rätt går endast att veta när den har tagit slut.

Deadline finns att köpa hos bland annat AdlibrisAkademibokhandeln, finska AkateeminenAmazon, BibliomaniBokus, CDON, Firmaboken (i lager)Nils Asp Bok & PappershandelStorytel, BookBeat, Nextory, och danska Mofibo

Uppföljaren till Deadline, Späckhuggaren, kommer 2024.


Sagt om boken:

"Det här är inte alls en ordinär deckare där polisarbetet är i fokus, även om det också finns där parallellt med resten. Här har vi i stället konsttjuvar, deras planering och deras relationer som det drivande i storyn. Jag måste säga att jag gillade den här boken skarpt. [...] "Deadline" är en mycket välskriven och spännande bok som håller från start till slut och eftersom det är den första delen i serien om Alivia Krans har jag mycket att se fram emot framöver."
- Nenne, mysterierna.blogspot.com

"Deadline är en underhållande spänningsroman med en intelligent intrig om planering och genomförande av en kupp för att stjäla ett välkänt och unikt värdeföremål som är hårdbevakat av vakter och poliser. Handlingen innehåller inget våld, något som visar att spänning kan skapas utan mord och blod. Författaren har en rik fantasi, skapar bra dialoger och har ett fint flyt i handlingen. Formuleringen av slutet gör att man kan ana en fortsättning. Hoppas det!"
- Lars-Erik Holm, DAST Magazine


"Det här är en bok som har fullt tempo i Mission Impossible-anda. Handlingen är spännande och har en finess när det gäller beskrivningen av Projektgruppens aktiviteter. En viss känsla av mystik infinner sig dels genom Projektgruppens slutna rum men också för konstföremålens historiska vingslag. Jag kan se hela handlingen framför mig som en film med specialeffekter och allt. Jag har dessutom googlat Fabergéägg väldigt mycket, det går bara inte att låta bli!"
- Camilla Hansson, Bokluckan

bottom of page