top of page

OM MARTINA ROYY

25 november 1988 föddes Martina på västkusten där hon växte upp i Laholm utanför Halmstad. Idag är hon bosatt på Ekerö utanför Stockholm tillsammans med sin hund Gösta. 

Under lågstadiet gick hon på en kreativ skola, och skrivandet var sekundärt till exempelvis att tala engelska och sjunga. När hon i mellanstadiet kom in som körskolelärarens dotter som stavade "stopp" med ett p, uppmärksammade läraren henne och öppnade upp dörrarna till läsandet och skrivandet. Han, Krister, har en stor del i att just skrivandet blev en del av Martinas karaktär.

Som 19 åring började hon arbeta som copywriter och efter avslutad universitetsutbildning även som marknadsförare och kommunikatör. Tanken om att skriva en bok hade alltid funnits i bakhuvudet, men steget till att faktiskt skriva en kändes avlägsen när arbetstimmarna många gånger spillde över på fritiden.

Martina påbörjade ett manus och hade storyline och karaktärer klara för sig, men hittade inte tiden till att slutföra projektet. När hon ett par år senare, under pandemin, blev av med sitt jobb fick hon äntligen sin chans. Idén färdigställdes till ett komplett manus under sommarmånaderna. Och just detta manus skulle komma att bli hennes debut - Deadline.

Martina arbetar som marknadskoordinator till vardags, och är därtill volontär för Svenska Djurambulansen vars givartidning hon skriver reportage till.

Resten är historia. Och framtid.

Fyra snabba med Martina

Inspireras av starka karaktärer och vänliga gester

Tänker ofta på djur, natur och existensiella frågor som gör mig rädd för mig själv

Läser gärna fantasy. Även klassiker som Moby Dick och Pickwickklubben finns i hyllorna

Förtär helst mat på restaurang och champagne (har alltid minst en flaska på kylning)

Pressbilder

Fotograf: Marielle Tengström / Tritone Sweden AB

bottom of page